Във форма година след бременност и драстично обездвижване

Напредък след драстично обездвижване и липса на физическа култура

Милко ГеоргиевАлександра предиАлександра Тодорова е на 28 години и е майка на 2 деца, съответно на 5 и на 1 година. Тренира в SPIDER SPORT от шест месеца, като нейните цели бяха понижаване на мазнините в тялото, повишаване на тонуса и силата. Когато дойде при нас тя тежеше 82 кг, от които активно тегло 58 кг и мазнини 24 кг. След 6 месеца на ВМ-НВХ и 3 пъти седмично кондиционни тренировки, тя успя да намали теглото на мазнините си с 5 кг и да увеличи своето активно тегло с 2 килограма. Съответно, процентът на мазнините и падна от 29% на 24%.

Рехабилитация след ужасно обездвижване

Александра следПрез време на бременността, Алекс е направила често срещаната грешка да намали значително физическата си активност. Това в комбинация с неправилно хранене правеха първите ѝ тренировки със свободни тежести  много трудни, поради липса на сила и енергия в мускулите. След няколко сесии, тя се чувстваше много изморена с леки болки в някои стави, което забавяше прогреса ѝ. За 3 месеца болките в ставите напълно изчезнаха и започнахме да вдигаме тежестите на упражненията, както се увеличи и издръжливостта ѝ.

Докато в началото за Алекс бе невъзможно да направи клек със собствено тегло, то днес кляка в серия с 30 кг щанга. Прогресът ѝ на странична преса е от 5 на 12 кг, на скрипец от 12 на 35 кг, планк от 20 секунди до ренегатско гребане с 12 кг.


2 thoughts on “Във форма година след бременност и драстично обездвижване

  1. Добри резултати, и то за 6 месеца само.
    Някакви добавки приемала ли е, нещо за отслабване или само тренировки?

  2. Гледната точка на SPIDER SPORT е, че в основата на здравето и красивото тяло е правилното хранене. В този аспект, добавките са буквално добавяне на вещества, които храненето ограничава по някаква причина.
    Конкретно, става дума за Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Omega-3 и др.
    Тоест, вълшебните фат-бърнъри и прочие нямат място.

Leave a Reply