Кондициониране за картинг състезания : Интервю с Ивайло Ибришимов

Ивайло Ибришимов

Как ни откри?

Дойдох по препоръка от приятел, на когото отне над три месеца да ме убеди. Да, най-добре работи препоръката от доволен трениращ и съответно след това аз доведох още двама мои приятели.

Иво започна да тренира в SPIDER SPORT през лятото на 2022. Първоначалното измерване на мазнини показа 15.2% мазнини в тялото при общо тегло 84 кг. Това означава активно тегло 71.2 кг и 12.8 кг мазнини.

Година по-късно със спазване на ВМ-НВ хранене Иво свали над 5 кг чиста мазнина от тялото си и в същото време с тренировки качи над 1 кг мускули. Сега общото му тегло е 80 кг при 9.5% мазнини в тялото.

Ина Недялкова, SPIDER SPORT

Какви бяха твоите цели и очаквания в началото?

Нямах представа какво точно да очаквам и в началото дойдох, за да опитам какво ще е да тренирам с личен треньор.  Също така да ми помага помага с планирането на диетата, което също никога не бях правил. След около два месеца трениране и обучение, вече бях способен да си изградя конкретни очаквания. Основното беше да се чувствам добре и в добра кондиция, а промените в тялото ми да приемам като бонус. Днес, вече се чувствам добре и осъзнато добавих нови цели, който ще споделя когато постигна и тях.

Оправдаха ли се тези начални ти очаквания?

Абсолютно, да! Покачих силата си, подобрих баланса си, досадните и почти хронични болежки изчезнаха. Сега се намирам в най-добрата форма за целия си живот и продължавам да напредвам. Специално обръщам внимание на следното нещо – когато изпитате дискомфорт, болка или липса на мобилност – консултирайте с вашия треньор или с физиотерапевт от SPIDER SPORT, защото те определено могат да Ви помогнат.

Ивайло картинг

Разкажи ни как кондиционните тренировки и правилното хранене ти помогнаха в твоя спорт?

Участвам любителски в състезания по картинг за издръжливост. Това понякога включва дълги сесии, в които трябва да си изключително прецизен и концентриран през цялото това време. Считам, че повишаването на издръжливостта и по-добрата ми физическа форма помогнаха да подобря значително представянето си в картинга. Разбира се, свалянето на няколко излишни килограма, даде сериозен положителен ефект.

Къде срещна най-големи трудности?

Най-трудно ми бе с диетата и в началото имаше период, в който рязко спрях въглехидратите и чувствах умора, липса на енергия, бях раздразнителен. Отне ми 3-4 седмици докато тялото и психиката ми се адаптират. След това всичко стана прекрасно – повече енергия от всякога, подобрена концентрация, много по-добро настроение.

Другата трудност ми бяха нападите и изучаването на тяхната техника на изпълнение, което нямаше край. Дори в един момент се чувствах разколебан дали ми се тренира, защото знаех, че ще има още напади. Това премина и вече ги изпълнявам по-умело и усещам ползата от това фундаментално движение.

Какво мислиш за системата на SPIDER SPORT?

За мен системата на SPIDER SPORT работи и ми допада. Необходимо е човек да положи усилия и да въведе здравословните принципи за хранене в ежедневието си и така да започне да се храни здравословно завинаги. ВМ-НВХ дава тази възможност на всеки човек – всяка възраст, пол и активност.

По отношение на физическите тренировки, намирам системата за многофункционална – многостранно заздравява цялото тяло и съм уверен, че ще предпази всеки спортуващ от контузии и ще подобри представянето му.

Какво ще посъветваш хората, които се припознават с написаното от теб тук?

Дефинирайте си ясни цели за постигане и какво сте готови да вложите, за да ги постигнете. Комуникирайте с треньора си – той трябва да знае какво целите и да Ви направлява. След това се старайте, бъдете редовни и вдигайте тежко. Ако сега започвате с тренировките – бъдете търпеливи. В началото ще отнеме хиляди напади преди да сте готови да преминете на по-сложни и разнообразни упражнения. Не се оставяйте това затвърждаване на важните основи да Ви демотивира.

При мен много помагаха замерванията на мазнини и нагледното пказване на резултатите. Задължително си записвам какви са резултатите, за да мога да следя прогреса си. Предизвикайте се да спазвате диетата за по-продължително време и ще бъдете изумени от резултата.

Leave a Reply