Надежда подкрепена с резултати

Прогресът на София в борбата срещу ѝ срещу гръбначно изкривяване сколиоза
  • Сериозно гръбначно изкривяване.
  • Позитивен резултат още в първите 4 месеца.
  • Храната е в основата на превенцията и борбата с деформацията на костите.

София е на 15 години и е диагностицирана със сколиоза. Преди 4 месеца, придружавана от баща си, София дойде в студиото на SPIDER SPORT в Лозенец, след като семейството ѝ научава за успешната ни система за рехабилитация на деца с гръбначни изкривявания. София бе посрещната от Ангел Стоянов – един от специалистите в екипа по рехабилитация на SPIDER SPORT. Той направи първоначален оглед на гръбначния стълб, измерване на мобилност и изчисли процента мазнини и активното тегло чрез измерване с калипер.

Сериозно гръбначно изкривяване

Първоначалният визуален оглед на гърба потвърждава наличието на изкривявания в долната и горната части на гръбначния стълб, съпроводени със завъртане на гръдния кош надясно. Направеното впоследствие измерване по рентгенова снимка при ориентир вертикалната ос, показва изкривяване от 27 градуса в лумбалния и 40 градуса в торакалния дял.

Позитивен резултат още в първите 4 месеца

Четири месеца след прилагането на асиметричен комплекс от упражнения на SPIDER SPORT изкривяването в торакалния дял бе редуцирано с 5 градуса, а в лумбалния е със спряна прогресия, както се вижда от втората рентгенография на гръбначния стълб на София.

Храната е в основата на превенцията и борбата с деформацията на костите

Важна и неизменна част от успеха на рехабилитационната програма на деца с изкривявания е начинът на хранене, който следват клиентите на SPIDER SPORT, а именно Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене. Това пълноценно хранене дава на децата качествен градивен материал, минерали и витамини от животински протеин и мазнини, като същевременно ограничава опасните реактивни въглехидрати и растителните олия.

Към настоящия момент, обнадеждена от постигнатото и от по-добрата си обща кондиция, София продължава рехабилитацията си в SPIDER SPORT с желанието бъдещите резултати да следват тенденцията на намаляване градусите на изкривяването и общото укрепване за физическото си състояние.

Leave a Reply