От дискова херния до 90 кг мъртва тяга

Жена вдига 90 кг мъртва тяга
  • Правилната диагноза е ключова за рехабилитацията.
  • Пълна промяна.

Валерия Ангелова дойде в SPIDER SPORT през март 2009-та година с лекарска диагноза дискова херния. При подобни случаи, винаги се консултираме с опитен кинезитерапевт, който има правилно отношение към тренировъчния процес като средство за рехабилитация. Само така може да сме напълно сигурни как да подходим точно към конкретния опорно-двигателен проблем.

Правилната диагноза е ключова за рехабилитацията

Кинезитерапевтът ни отхвърли дисковата херния и потвърди очевидната недостатъчна лордоза. Това патологично състояние се характеризира с намалена еластичност на гръбначния стълб и прекомерно налягане в между-дисковите пространства.

С Валерия започнахме кондиционни тренировки с включени корективни упражнения с цел засилване на лордозата до анатомичната ѝ норма.

Пълна промяна

След 9 месеца тренировки, Валерия е нахъсана от нарастващия си атлетизъм и открива за себе си нови цели в областта на личното здраве и физическата култура. От потенциален инвалид, днес тя се чувства напълно пълноценен атлет и може да остави с отворена уста почти всяка жена и половината мъжки свят с постижението си от 90 кг мъртва тяга. Отдавна е забравила за лекаря, който бе ѝ поставил диагноза дискова херния и продължава към 100 кг с усмивка 🙂

3 thoughts on “От дискова херния до 90 кг мъртва тяга

  1. Ами браво на Вал, да продължава все в същия дух! 100 си е вече сериозна кота – надявам се скоро да го постигне 😉

  2. Мисля, очевидно е, че диагнозата за дискова херния на лекаря е била грешна 🙂

Leave a Reply