Милко Георгиев при Гала – 10 мита за храненето (епизод 2)

Милко Георгиев при Гала епизод 2

Това предаване с Гала е едно от най-съдържателните, в които имам възможност структурирано да обясня принципите на здравословното хранене ВМ-НВХ. Благодаря на Гала и екипа ѝ за чудесната подготовка и професионализма.

Виж Епизод 1

12 thoughts on “Милко Георгиев при Гала – 10 мита за храненето (епизод 2)

 1. Когато имаме филе, то трябва да възстановим мазнината му чрез добавяне на сланина/масло/сметана.

  Ядките, в суров вид, са най-полезната от растителната храна, и най-малко вредната.
  Забележете, че ядката има твърда черупка, а често се бърка с бобените, които са в шушулки. Например, фъстъците са боб.

 2. Ядките са най-подходящата храна от растителните и най-малко вредната. Една от вредите идва от фитичната киселина.
  Бобените и зърното вече имат доминация на въглехидратите, а отделно и повече вреди, включително изчерпване на някои минерали, най-вече Калций и Магнезий.

 3. От около 20 дни съм запалена с този режим на хранене и съм много доволна! Отслабнах с 4 кг без да гладувам.
  Благодаря Милко!

 4. Преди новогодишните празници бях пуснал телевизора на TV-7 предаването на Люба Кулезич. Помислих си, че пак ще рекламират някакви чудодейни продукти и диети. Но останах изненадан от това, което каза Милко! От 5-6 години се интересувам от фитнес и диети, по-скоро любителски. Винаги ми е правило впечатление, че тези различни диети не работят по начина, по които се проповядват. Просто тялото не работи явно по този начин. На него не му трябват лъскавите опаковки от витрините на магазина пълни с отрови. Повечето хора се хранят по навик, защото трябва да се храним, за да живеем, а не да живеем, за да ядем! Баща ми като седнем да се храним и аз си оставя вътрешностите и сланините ми казва: яж че това е най-хубавото! На 60 години е и изглежда по-здрав и трудоспособен от 20 годишните туловища по улиците. Просто е по-добре да сме болни и нещастни, за да купуваме лекарства, и да ни убиват в болниците.
  Аз след всяко хранене се наблюдавам как се чувствам и храносмилам и ми е най-добре като пия домашни сурови яйца. Мога да ти дам много примери за това, че си прав. Имам наблюдения върху себе си и други хора как се убиваме всеки ден с храна!
  Другият път като те попитат защо захарта е вредна им кажи, че природата е създала захарната тръстика, в която има фибри и блокира усвояването на захарта. А ние я рафинираме…
  Имам само една забележка към теб. Конкретно от предаванията с Гала когато казваш, че тази теория я пише в дебелите и скъпи книги изглеждаш неуверен. По добре цитирай конкретно Ото Варбург, който печели Нобелова награда за физиология или медицина през 1931 г.
  Това ти го казвам, защото очаквам бъдещите ти предавания и искам да се представиш най-добре. Пожелавам ти успех в начинанията ти!

 5. Благодаря много Дамяне!
  В предаванията понякога има заложен сценарии, като този да видят хората физически доказателства под формата на сериозни издания.
  Иначе си прав. Виж това http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1007463

 6. Милко, поклон! Много те харесвам 🙂
  Искам да попитам, защо след като от април се храня ВМ-НВ не свалям кг? Чета за умопомрачителни резултати, а аз нямам. Въглехидратите ми идват само от зеленчуци, рядко, много рядко ям черен шоколад от 85% или 99%. Избягвам млечните и ядките, реално карам на яйца, месо, мазнини (масло, мас, зехтин) и салати. Понякога хапвам и малко сирене, но е рядко.
  Дали защото съм 51 кг/160 см не отслабвам?

 7. Веси,
  първото нещо е да намалиш малко калориите, с около 10%.
  След това добави движение в ежедневието си.
  Също така, може да сваляш мазнини без да сваляш общо тегло, ако качваш активно тегло (мускули).
  Ако си в София, ела в SPIDER SPORT да измерим мазнините ти, за да знаем.

 8. Супер си, благодаря ти! Вероятно това е причината, защото имам намаляване в см., но дали са мазнини?
  В София съм и ще дойда!
  Относно калориите – вероятно оттам идва препъни камъка, защото мисля, че поемам в повечето случаи по-малко от нормата ми са сваляне на кг. и може би съм забавила метаболизма си. Но имам дни със сериозно хапване, които все пак шокират… понякога, много рядко, правя и въглехидратни дни (на някой повод).
  Благодаря ти отново!
  Страхотен си!

 9. Здравей Милко 🙂 Когато си “разстроен” всеки казва, че не трябва да се яде мазно, защото пречило, а препечен хляб и сухари. Вярно ли е това или е поредната глупост?

 10. Пинки,
  когато имаш стомашно разстройство е добре да се ядат само въглехидрати, защото те стоят кратко в него (стомаха) и не го тормозят.

 11. Здравей Милко!Прочетох в един сайт,че си вещ по темата и затова искам да те попитам, дали след отлепване на ретината на окото може да се извършва някаква физическа дейност,и ако може,каква трябва да е тя?
  Благодаря предварително!

 12. Радо,
  ако се научиш да дишаш коремно и да вдигаш налягането при усилие само в пояса, то си в безопасност от всяка тежест. Представи си, че се стягаш с колан в пояса и напъваш срещу колана без да вдигаш налягането в горната част на гръдния кош и главата. Дори може да дишаш плитко докато си стегнат долу.

Leave a Reply