Милко Георгиев и Байкова по диетата на Дюкан

Милко Георгиев и професор Байкова

Идеята на предаването е да се коментира режима-диета на Пиер Дюкан. Този режим е ниско-въглехидратен, което дава резултати в свалянето на мазнини, но поради липса на достатъчно мазнини в него, които да са основният източник на енергия, тялото започва да превръща протеини във въглехидрати. Това превръща режима във по-високовъглехидратен от очакваното и вреден в дългосрочен план от прекомерната Глюконеогенеза.

Поради академичната самоувереност и нетърпимост от страна на професорката, разговорът прерасна в спор, в който тя каза цял куп грешни, смешни и дори жалки неща. На професорката убягна, например, че аз съм съгласен с нея за излишния протеин и само бълваше заучени и кухи фрази.

3 thoughts on “Милко Георгиев и Байкова по диетата на Дюкан

 1. http://www.vesti.bg/plateni-publikacii/interviu-s-prof.-d-r-donka-bajkova-kak-se-otslabva-6037237
  Милко, ако беше дистрибутор на Витаслим със сигурност нямаше да има спор с професорката.
  Грозно и жалко е от страна на “учен” човек да защитава интересите на определена компания, поради ежемесечните парични постъпления, като се възползва от позицията и титлата си.
  Аз лично се доверявам на теб, заради знанията ти. Не вярвам в купените титли.
  Благодаря ти, че те има – теб и хората около теб, които те подкрепят! Промени мен и много мои познати.
  Това, което правиш ти, за хората, които го ценим, е много важно!
  А масата нека си живее болен живот, това е еволюцията – по-силния оцелява!
  Благодаря ти още веднъж!

 2. Благодаря за хубавите думи!
  Преди имах огромно желание да помогна на възможно най-голям брой хора и се стигаше до подобни разговори с подобно “специалисти”. Вече, за радост, гледам по-философски и егоистично, и целите ми са свързани с мен самия и хора, които са готови да постигнат високо ниво на здраве.

 3. Само, ако професорката изглеждаше като Вас би имала право да тропа с крак и да високомерничи 🙂
  Нещо активизирахме коментарите под старо интервю, но винаги интервюта на проф. Байкова провокират недоумение в мен защо тя не изглежда добре въпреки професурата и всезнанието си 🙂

Leave a Reply