Милко ГеоргиевВсе по-модерно става да се говори за пълноценни, нерафинирани храни, представката “био” вече стои и върху кутията с прах за пране. Докато всеки търси пълнозърнест хляб и нерафинирана захар, то същия този всеки маха жълтъка на яйцето, яде филета и пие обезмаслено мляко. Двойният стандарт е причина за повечето грешки на този свят.

В този материал ще покажа как недвусмислено съвпадат концепцията на Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене и естествените животински храни. ВМ-НВХ говори за ограничаване на въглехидратите до 15% и увеличаване на мазнините до поне 65% от калориите в храната. При тази квота, въглехидратите е най-здравословно да са бързи, тоест да идват от сладко и алкохол.

Яйце

Мазнини 64% от калориите
Протеини 34% от калориите
Въглехидрати  2% от калориите

Яйцето съдържа пълен комплект от материали, необходими за изграждането на един цял жив организъм – пиле, крокодилче, костенурче и прочие. Изяждайки го, ние хората, като част от хищниците на Земята, получаваме наготово всички тези вещества, които влизат в строежа и енергийната система на нашето тяло. Яйчният протеин е златния стандарт за ценността на протеините.

Защо в яйцето има Холестерол?
Защото холестеролът е необходим за изграждането на клетките, хормоните, мозъкът на животинчето, което ще се излюпи. Човекът също претендира да има същите органи и особено мозък.

вметка: В отделен материали ще обясня за Холестерола, добрия, лошия и заблудения.

Свински бут

Мазнини 71% от калориите
Протеини 29% от калориите
Въглехидрати  0% от калориите

Свинският бут, със съпътстващата го сланина, представлява пълноценна, нерафинирана извадка от съдържанието на едно цяло животно. По принципа за пълноценната храна, изяждането на цялото животно е най-пълноценното хранене – месо, сланина, вътрешности, бульон от кости, костен мозък, мозък, очи и прочие. Така нашето тяло получава всичкия му необходим материал за преизграждане и енергия.

Хората нямат против да им се присаждат свински сърдечни клапи, да им се влива инсулин получен от свински, но смятат свинското за неподходяща храна. Ясен пример за двоен стандарт и грешка.

Защо месото има Холестерол?
Защото холестеролът изгражда клетките на органите на животното. Човекът също има органи и има нужда от същия холестерол.

Сирене

Мазнини 73% от калориите
Протеини 27% от калориите
Въглехидрати  0% от калориите

Узрялото сирене е най-съвършената форма на храна за човека, която представляват млечните. Критично важно е то да е напълно узряло, при което бактериите, които са ферментирали в него, да са изяли всички въглехидрати и да са го обогатили като аминокиселини.

Защо в млякото и млечните има Холестерол?
Защото холестеролът е важна съставка за всяко животно и кърмата го дава на малкия подрастващ организъм в концентриран вид, за да подпомогне растежа му. Човекът има нужда от изобилие на холестерол през целия си живот и особено в детството когато расте и в старостта когато му е по-трудно да усвоява необходимите му вещества.