Новини

STREET FITNESS

STREET FITNESS by SPIDER SPORT
SPIDER SPORT стартира за първи път в България
специализирани групи по STREET FITNESS

STREET FITNESS е чудесна форма на физическа активност извършваща се на открито, отговор на обездвиженото и затвореното между стени и луминесцентно осветление ежедневие. Тренировъчните комплекси на STREET FITNESS са базирани на взаимодействие между собственото тегло и околната среда, като включват разнообразни упражнения на земя, успоредка и лост. Всяка отделна тренировка се структурира индивидуално, с цел развиване на по-широка гама от физически показатели и забавление на участниците.

Отделните комплекси от упражнения са подбрани според физическата възможност на спортуващите да изпълняват популярните упражнения лицева опора, кофичка, набиране, коремно и силово възлизане на лост. Поетапното усвояване на тези упражнения и подобряването на постигнатите резултати при тях, са част от преките цели на STREET FITNESS. Най-важно за нас е създаване на трайни навици за поддържане на физическа култура и удоволствие от спорта.

Треньор :: Венцислав Дамянов – Dymag

Венцислав Дамянов - треньор по STREET FITNESS в SPIDER SPORTВенци е на 37 години. На 9 години започва да тренира бойни изкуства, като в продължение на 13 години тренира последователно джу-джуцу, Шотокан карате, Таекуондо и карате-до, като известно време е водил и детски групи като треньор по Шотокан. На 16 години започва да се занимава с трениране с тежести, което продължава 8 години, като в част от този период е работил и като фитнес инструктор.

След няколкогодишно прекъсване на всякаква спортна дейност, започва да се занимава любителски със STREET FITNESS, пренасяйки натрупаните си познания и спортна дисциплина от бойните изкуства и тренирането с тежести, в силовия спорт със собствено тегло. Още след кратко време прави впечатление с уменията си и към него започват да се присъединяват хора на всякаква възраст и физическо ниво, с желанието да ги тренира. В продължение на 10 години води групи по STREET FITNESS, разработвайки и прилагайки методиките си за трениране на хора на различно кондиционно ниво и постигайки забележителни резултати с тях.

Групи по STREET FITNESS

ниво 1 ::

 • първо набиране
 • първа кофичка
 • 15 перфектни лицеви опори

ниво 2 ::

 • 1 L-набиране с крака напред
 • 5 набирания
 • 5 кофички

ниво 3 ::

 • 1 коремно възлизане
 • 10 набирания
 • 15 кофички

ниво 4 ::

 • 1 силово набиране
 • 5 коремни

Определяне на вашето входящо ниво за STREET FITNESS

На специално входящо интервю-тренировка ще бъде определена вашата кондиция и група по STREET FITNESS.

Противопоказания за включване в STREET FITNESS

 • прекалено високо наднормено тегло
  :: препоръчва се хранително консултиране и кондиционно трениране в студио на SPIDER SPORT
 • травми в раменете, лактите, китките
  :: препоръчва се консултация с кинезитерапевт и рехабилитация в студио на SPIDER SPORT

22 thoughts on “STREET FITNESS

 1. 10 силови са ниво 6, но там има и неща, които не са толкова тривиални.

 2. Ми дай сподели та да се мотивирам и да качвам нивото.

 3. Сподели, сподели, да я видим тая работа с нивата 😀

 4. Силовото наистина е едно добро постижение, преломно за една поредица от движения на лост. Но то не изчерпва тази поредица, например хоризонталният вис е по-труден от него. Силовото е в категорията на повдиганията на торса от вис към лицевата страна на тялото и не засяга способностите на тялото за точно противоположната му категория – избутване на торса към гърба от опора. След тези категории се нареждат страничните изнасяния на тялото от вертикал със задържане, от които може би най-популярното е флага. Наистина, нещата не са толкова тривиални, дори и цитирания брой повторения да са с добро изпълнение.

 5. Да разбирам ли, че съм супер дебалансиран, като мога да правя 10 набирания, 30 кофички и нито едно коремно?

 6. Коремното е доста комплексно упражнение, в което по-голямата роля играят мускулите на торса – цялата му лицева страна и особено коремния мускул и тазовите сгъвачи. Мускулите на ръцете имат по-малко значение отколкото при набирането и кофичките. Тренирай повдигане на краката от вис до вертикалното им положение, опряни в лоста.

 7. Имам няколко въпроса. Колко пъти в седмицата се провеждат тренировките? Кога и къде се провеждат? И заплаща ли се някаква такса?
  Благодаря предварително.

 8. Три пъти седмично в Борисовата градина, сутрин и преди обед.
  Два месеца (24 тренировки) струват 200 лв.
  В бъдеще при достатъчно интерес ще има и други групи – в друго време и място.

 9. Необходимо ли е човек да има предварителна сериозна физическа подготовка? Колко време продължава сутрин една тренировка? Може ли да се включат още хора към групата в момента?

 10. @Scootchie: Важно е да няма прекалено наднормено тегло.
  Една тренировка е около час, може и малко повече.
  Да, може да се включат още хора.

 11. Много добро видео. Поздравления.

 12. А за колко точно човека има място в групата защото съм от Перник и едно отиване и връщане с колата ми е поне 10 лева и малко по мащабно погледнато си излиза пари. Идеята ми е да намеря няколко човека с които да си делим парите за правоз, по-добре за мен по-добре и за вас.

 13. При събиране на четири или повече желаещи имаме готовност за стартиране с нова група. Ако всички пътувате от Перник, може да ви предложим и по-близки варианти на място за провеждане на тренировки от Борисовата градина, където в момента се провеждат те. Свържете се с мен на телефон 0889100790 за да обсъдим възможностите.

 14. Искам да попитам има ли стадии след последният 4ти, който е на тази страница, и ако има да ми ги дадете? Нямам възможност да присъствам на тренировките поради финансова възможност, затова се опитвам сам – за момента се гърбя във фитнеса, но също така и лостовете от около 6 месеца правя набирания, кофички, коремни и всякакви други превъртания на лоста и успоредката. Ако имате информация благодаря Ви предварително!

 15. Николай Любенов, нивата приблизително съвпадат с постепенното усвояване на цитираните упражнения при правилно структурирани тренировки – от невъзможност за едно набиране до силово, за осем месеца. Целта е развиване на необходимата физическа култура, за да може всеки да се чувства сигурен и способен на спортните площадки, да има необходимото самочувствие. Това е преломен момент, след който много неща зависят от конкретните цели на отделния спортуващ и/или желанието му да има спорт в живота му.

 16. Трябва ли да започна от 1-во ниво или мога от 2-ро, защото съм ходил на фитнес и 2-ро ниво мога да го правя?

 17. Поздрави за хубавия сайт! Аз също се интересувам от street фитнеса, но съм от провинцията (Сандански) и няма как да идвам до София 🙂 Важното е човек да има желание да се занимава. Гледам много упражнения от клипове (vbox7, youtube) и смея да твърдя, че съм доста напреднал със street фитнеса. Някой път, ако имам работа по София, със сигурност ще мина да ви посетя, още веднъж поздрави и успех, дано да има все повече желаещи. Няма нищо по-хубаво от спорта и то от спорта на открито, а именно Street Fitnes 😉 Тренирайте момчета!

 18. “L-набиране с крака напред”, какво означава?

 19. Здравей Мартине!
  L-набиране е набиране, при което краката са изпънати под 90 градуса на тялото и сочат напред.

 20. Съжалявам, че възобновявам коментара под толкова стара статия, поради което се надявам да не е проблем. Та искам да питам, защо хората с наднормено тегло да не могат да тренират по лостове и успоредка. Например като начало само набирания и кофи. Аз съм на 44 г., 179 см., 108 кг., в момента с подхват правя 3 набирания и около 3 кофи, но отдавна не съм тренирал…..кажи речи от преди 18-20 г. Тогава бях много добър. Само зимата преди 4-5 месеца малко се пробвах, но тогава бях 97 кг. 5-6 серии по 10 кофи успях да направя, като в началото ми бе по-трудно, но с всяка серия се подобрявах. Нямам проблем със стави и т.н., просто съм тежък и е ясно, че е по-трудно. Е, ясно е, че ще трябва да сваля едно поне 10 кг. като начало. Страдам от високо кръвно и уж не следва да се натоварвам, но мисля, че ако е без да се прекалява, няма проблем с набирания и кофи.
  Разказвам тези подробности, все пак ако има значение, ако някой даде мнение, защо не се препоръчва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Отговорете на ANTI-SPAM въпроса.

Кои от градовете са на север от Плевен?

 1.    Русе
 2.    Бургас
 3.    Видин
 4.    София