Дългият път до истината за храненето

Ще ви запозная с търсенията и пътя в посока здраве на една жена, която е доказала на себе си, че информацията и истината рядко лежат на една права.

Деси е на 33 години и от 2000 работи като главен счетоводител в голяма чуждестранна фирма. По цял ден седи и около себе си има само лоша храна и стрес. В следствие на това тя качва 30 кг за 3 години и през 2003 вече тежи 93 кг.

Влошено здраве и йо-йо ефект след ползване на д-р Емилова

Това е моментът, в който решава да се срещне с популяризираната от женските списания д-р Емилова. Спазвайки указанията на така наречената лекарка за уж здравословно хранене, Деси  гладува на чай и задушени картофки. Съответно сваля 14 кг от този екстремен и вреден режи, но получава и сериозен косопад от липсата на ценни хранителни вещества. Разбира, че трябва да прекрати тази глупост и поради липса на алтернатива се връща към стария си режим на консумиране на всякакви неща за ядене. Успява да възвърне обема на косата си, но връща и свалените до този момент килограми плюс още 2. И така, година след това фиаско вече тежи 95 кг.

Следва нова хранителна драма с д-р Байкова

Търсенето на Деси продължава и благодарение на безотговорните масови медиите попада на друга препоръчваната там диетоложката – доц. д-р Байкова. През 2005 се среща и с нея, започва един от стандартните ѝ режими, но изпитва сериозен глад. След 2 месеца с минимални резултат се отказа.

Вижте предаването на Милко Георгиев с Байкова.

Нов глад на боб и сухари с рекорден йо-йо ефект до 98 кг тегло

През 2006 ѝ е поставена диагноза шиен радикулит, свързан със слаба мускулатура на врата. Неврологът ѝ предписва режим на хранене без сладко, включващ храни с повече фибри като леща, боб, салати, ръжени сухари. Очевидно е, че той е нямал понятие какво всъщност е въглехидрат и махайки сладкото е вкарал в режима източници на много нишесте, тоест глюкоза. Спазвайки го при калориен недостиг отслабва 15 кг за година и половина. Отново заради глад се отказва и от този режим и след около година килограмите й с йо-йо ефект стигат рекордните 98 кг.

Лъч светлина от правилната посока

Притеснена за здравето си отива в ИСУЛ, където я изследват за диабет и метаболитни проблеми. За щастие обмяната на веществата ѝ все още е без тежки поражения – панкреасът и други жлези са здрави. Там ѝ съставят меню включващо месо, сирене, салати, което ѝ помага да свали 10 кг, но няма цялостен подход и резултатът остава много малък спрямо нуждата на Деси.

Който търси намира SPIDER SPORT

Деси открива SPIDER SPORT през септември 2013, когато тежи 88 кг. След като измерихме мазнините ѝ с калипер се видя, че те са високите 27%. След дълги години на неуспех с диети и на фона на масовата истерия срещу консумирането на мазнини, Деси подходи скептично към Високо Мазнинното – Ниско-Въглехидратно Хранене (ВМ-НВХ), но за нея вече нямаше друг вариант. ВМ-НВХ учи хората как да се хранят правилни и как да управляват страстта си към вкусни, но вредни храни. В рамките на 2 месеца Деси успя да промени храненето си завинаги и да започне да постига и да затвърждава резултатите си.

Най-важният резултат е промяната на навиците.
Това следва да е целта на първите няколко седмици при възприемането на нов режим на живот.

~ Милко Георгиев

Деси се научи как да яде любимите си картофи с мярка, спрямо дневната квота 10% въглехидрати от калориите. Вече забрави за глад и за пълно въздържание. Решението е отговорност, разум и реализъм. Желанието за висока себеоценка и за здраве ѝ помогнаха да промени вкусовете и навиците си.

Сериозни и трайни резултати с ВМ-НВХ

В момента Деси е с 15% мазнини в тялото при тегло 70 кг. Усеща и вижда тялото си напълно променено. Гардеробът ѝ е сменен 100%, защото вече е 3 размера надолу в дрехите си. Следващата цел е мине под границата от 65 кг. И най-важното, което отчита е, че постигнатите резултати са без глад, а с познание и изграждане на правилна хранителна култура.

 

Септември 2013

Януари 2015

Мазнини

27%

15%

Общо тегло

88 кг

70 кг

Бързо и активно възстановяване след операция на апендицит

Преди около 6 месеца Деси претърпя операция на апендицит с инвазивна интервенция, засягаща мускулите на коремната стена. След изписване от болницата ѝ забраниха да вдига повече от 2 кг в следващите 6 месеца. Всъщност, подобна препоръка е презастраховане от страна на лекарите и е предназначена към масовия занемарен човек. Деси има добра кондиционна култура и подготовка и на третия месец се върна в залата, където постепенно върнахме и предишната ѝ форма.

Активната рехабилитация е една от специализациите на SPIDER SPORT.

Деси изпълнява Мъртва тяга

Ето какво казва самата Деси за промяната си в SPIDER SPORT

1. Какво прави SPIDER SPORT по-различен от фитнес или диетологичен център?

За мен SPIDER SPORT е различен, заради системата си за трениране SPIDER STAMINA, в която няма безмислено бъхтене 100 бройки от това и 50 бройки от онова – гимнастика за луди – както ги наричам аз. Има строго дефинирана техника за изпълнение на всяко движение и треньор, който е постоянно до теб и ме обучава и подкрепя.

Режимът на хранене е отново система, която се научава с нейните принципи и човек сам и завинаги може да конструира здравословното си меню. Оставих зад себе си диетите с глупави и драстични ограничения, следвани винаги от йо-йо ефект.

2. Как разбра за SPIDER SPORT и какво те накара да ни се довериш?

От приятелка, която също тренира в Спайдър, и преживя голяма трансформация. Резултатите са най-добрата реклама.

3. Как те мотивира личният ти треньор?

Обяснява детайлно и много добре и най-сложното упражнение, така че и лаик като мен да го разбере и да го повтори по най-добрия начин. Притежава много търпение и е способен да повтаря едно и също, докато го схвана. Мотивира ме като ме накара да повярвам в себе си. Мотивира ме резултатът, който постигнахме заедно и това, че чрез SPIDER SPORT сбъднах мечтата си да сваля мазнини и да изглеждам добре. Отново нося рокли, здрава съм и да се чувствам прекрасно. Резултатът е най-голямата мотивация.

4. Разкажи ни как се промениха ежедневието и животът ти?

Чувствам се нов човек. На първо място, след загубата на тегло и повишаване на мускулната ми сила спряха да ме болят коленете. Чувствам се лека, енергията ми се покачи. В началото на ВМ-НВХ режима се наложи да се пренастроя и да възпитам вкуса си. Най-важното за мен сега е, че сега се храня без да гладувам и в същото време свалям излишни мазнини. Освен килограмите свалих и много обиколки – вече нося дрехи 3 размера по-малки от преди да дойда в SPIDER SPORT. Вече имам мускули и извивки по тялото си. Както се шегувам – разорих се да си купувам нови дрехи в по-малки размери 🙂

5. Разкажи ни за реакцията на шефа ти във Волво за ВМ-НВХ.

Шефът ми е швед и познава режима от доста години, спазвал го е и е отслабнал доста. Бях изненадана, че ВМ-НВ хранене е толкова популярно в Скандинавските страни.

6. Как се чувстваш след тренировка в SPIDER SPORT?

Чувствам се заредена с енергия и забравила за всички проблеми.

Leave a Reply