Трениране и хранене срещу остеопороза

Жена тренира клек с щанга 60 кг
  • Начална остеопороза и повишена вероятност от фрактури.
  • Чудесни резултати.

Люси е една от гордостите на SPIDER SPORT. Тя е на 40 години и тренира при нас близо 2 години. Малко преди да започне тренировки е направила изследване на костната си плътност, което е показало изтъняване на костите –

Начална остеопороза и повишена вероятност от фрактури

Люси започна да се храни ВМ-НВХ и по този начин си набавя възможно най-пълноценно, всички хранителни вещества, нужни на човешкия организъм. След започване на тренировките с тежести тя прогресира доста бързо. Целта ѝ е да поддържа добра форма, изразена в силна и добре оформена мускулатура с нисък процент подкожни мазнини.

Чудесни резултати

В момента Люси е 13% мазнини и работните ѝ тежести на основните движения са:  клек  60 кг, скрипец 50 кг, ренегатско гребане 20 кг, напади 52 кг.

Приятна новина е резултата от скорошното ѝ изследване за костната плътност, от което се вижда, че индексът ѝ се е покачил с 21 пункта, от 83 на 104. При нормална стойност 100, този резултат е чудесен и е в противовес на масовата тенденция при жените на тази възраст.

Благодарение на правилното трениране и хранене, Люси вече е по-силна, има чудесно изглеждащо тяло с нисък процент мазнини, оформени мускули и вече е с по-здрава костна система.

Leave a Reply