Кондиционираме състезател по бразилско джиу-джитсу на световно ниво

С Милко и Мария на семинара Last call

Представям ви Денислав Василев, който подобрява спортните си резултати в бойните изкуства с помощта на кондиционни тренировки в SPIDER SPORT. За пръв път Денис ни посети по време Дните на отворените врати през декември 2012, където се запозна със системата на трениране и принципите на Високо-Мазнинно – Ниско-Въглехидратно Хранене, създадени и въведени в България от Милко Георгиев.

Денис спортува активно бразилско джиу-джитсу и в момента се подготвя за европейско първенство в Португалия и световно в САЩ. Той е неколкократен национален шампион по таекуондо и бразилско джиу-джитсу, медалист от турнири по кикбокс. На световното първенство по бразилско джиу-джитсу, което се проведе от 15-20 април 2014 г. в Абу Даби, печели 5-то място.

За 12 кондиционни тренировки успяхме да подобрим значително силовата издръжливост, баланса и мобилността на Денис. Движенията със смяна на посоката намериха директно приложение в основния му спорт, както и тези с максимално дълга кинетична верига, които подобриха ефективността му на земя.

Благодарение на добрата му двигателна култура, процесът вървеше гладко и бързо. Денис повишаваше силата си след всяка тренировка, запазвайки перфектна техника. Към основните движения, добавихме корективни за подобряване на мобилността.

В момента Денис провежда тренировъчен лагер по джиу-джитсу в Бразилия.

На лагер в Бразилия

Тази седмица получихме супер новина: На 23-ти декември Денис е поканен да се бори в Сао Пауло на турнира BJJ Stars Invitational.

Ето какво сподели самият той: „Тази покана е супер! Това е много рядко срещана възможност за състезатели на моето ниво. По голямата част от черните колани не са участвали никога на подобен тип турнири. А аз съм още в началото.“ Денис е на 23 години, като елитът в този спорт е над 25 годишни, клонящи към 30. Добрата кондиционна подготовка му помага да надвие и технически по-напреднали от него състезатели. На турнира печели второ място.

Денис: 2-ро място на турнира в Бразилия

През януари идната година, бразилският треньор на Денис Габриел Марангони ще го посети в България и държи да направи няколко тренировки в SPIDER SPORT. Впечатлен от прецизността на системата за трениране и професионализма и знанията на треньорите, Габриел е категоричен, че такава физическа подготовка е ключова за развитието и успехите на състезателите по джиу-джитсу. Габриел Марангони е първа степен черен колан по джиу-джитсу, 3-кратен световен шампион, 11 пъти национален шампион, 1-во място на ADCC Trials 2015 и 3-то място на европейското първенство 2015.

Leave a Reply