“Фитнесът беше тера инкогнита за мен”

Магда Full contact twist 10kg

В тази статия ще ви разкажа историята на Магда, която е на 30 години и работи като бизнес анализатор във фирма за застрахователен софтуер. Тя в продължение на дълги години е търсила истината за храненето, която истина намира в SPIDER SPORT и ВМ-НВХ. Преди това е тествала всички известни величия на диетологията в България.

Свалени мазнини от 28% до 15% със здравословното ВМ-НВХ

Започвайки само със съветите за хранене от форума и блога на SPIDER SPORT сваля 12 кг за първите 3 месеца. След това Магда започва да тренира в едно от студиата ни. Месечните измервания показват постепенно и постоянно намаляване на общото тегло, като мазнините ѝ от 18% паднаха на 15%. Преди за започне да се храни ВМ-НВХ Магда е била 28% мазнини.

Сериозни резултати в силата за напълно начинаеща жена

За човек без опит в тренировките с тежести Магда отбеляза голям напредък:

Ето какво разказва самата Магда

“Никога не съм била слаба и още преди гимназията започнах да се интересувам от диети и уж внимавах какво ям. На 16 години направих голяма грешка – реших да се подложа на „лечебен“ глад. Един месец бях на плодове и чай според писанията на д-р Емилова. Ясно е, че отслабнах при такъв зверски глад. През цялото време ме боля глава, нямах енергия и като цяло си беше мъка. След това ми се отвори такъв неконтролируем апетит, че за около 3 месеца качих над 20 кг и станах ужасяващите 90 кг при моя ръст 166 см. Чувствах се ужасно и без грам самочувствие.

Реших да се обърна към доц. Байкова, посещавах кабинета ѝ и спазвах режимите, които ми даваше няколко месеца. Имах съмнителен успех, беше ми трудно, бях гладна. Стигнах до 83 кг и отново се подлагах на различни диети, но за определено време, след което се връщах към нормалния си начин на хранене и отново връщах свалените килограми.

И така до началото на 2013 година, когато реших, че ми трябва радикална промяна в начина на живот. Започнах много да чета за хранене и спорт. Така и попаднах на сайта на SPIDER SPORT. От всичко прочетено до момента написаното там ми звучеше най-логично и повярвах, че това е истината за здравословното хранене.

Преминах на Високо-Мазнинно-Ниско-Въглехидратно Хранене и го спазвам стриктно и до ден днешен. Чувствам се много добре, без глад, без подут корем. Първите месеци свалях бързо – за 3 месеца бях 12 кг надолу.

Фитнесът беше тера инкогнита за мен и така до октомври 2013 година, когато се реших да си запиша час за тренировка в SPIDER SPORT. Вече станаха над 2 години откакто тренирам 3 пъти седмично. Единствено ските и тренировките в SPIDER SPORT са задържали толкова време вниманието ми.

Тренировките вече са важна час от живота ми. Виждам големи промени в тялото си. Подобрих мобилността си.

Друго важно нещо е, че заздравих мускулите на гърба си и нямам болки от гръбначното ми изкривяване. Преди да започна да тренирам получавах болки от по-продължителна разходка или миене на чинии.

В SPIDER SPORT се чувствам в сигурни ръце, тъй като личният ми треньор е неотлъчно до мен по време на тренировката и следи за правилното изпълнение на различните движения. Той е и човекът, който ме надъхва да продължавам и да постигам все по-големи успехи. Сега целта ни е да намаля още процента на мазнините, за което трябва по-стриктно да следя приеманите общи калории, но вярвам, че с упоритост и търпение всичко е постижимо. Важното е, че вече се чувствам добре в кожата си и съм по-мотивирана от всякога.”

Leave a Reply