Свалени 30 кг и рехабилитация на травма в коляното

Тони свалил 30 кг и подобрил състоянието на тежко травмираното си коляно

Тони Ганчев работи като програмист и от много години e системно обездвижен. Това му бе причинило натрупване на голямо количество излишни мазнини и теглото му бе достигнало 130 кг.

Активна рехабилитация на травма в коляното от дете

За зла съдба, Тони от дете има сериозен проблем с лявото си коляно и наднорменото тегло превръща тази травма в ад от болка при всяко движение. В търсене на решение на проблемите си, той разбира от свой колега за SPIDER SPORT и нашата система за двигателна култура, хранене и рехабилитация.

При първата ни среща се запознахме с неговата травма в коляното. Областта около капачката му се пълни с течност и при сгъване изпитва силна болка. Според лекарите хрущялът му се износва. Обемът на движение в ставата беше доста ограничен и това пречеше да използваме основни движения като клек и напади. Започнахме тренировки включващи плие с тежест, което беше единственият вариант за засилване мускулите на краката му. Още в началото достигнахме работна тежест 30 кг. Днес Тони прави мъртва тяга с 80 кг. Продължаваме да работим върху обхвата му на движение за по-дълбок клек.

ВМ-НВХ е ултимативното оръжие за здраве и дълголетие

Тони започна да спазва ВМ-НВХ доста стриктно и да тренира редовно 3 пъти в седмицата. Адаптира се бързо към режима на хранене, защото беше решен да постига резултати.

Осем месеца по-късно резултатите му бяха много сериозни. Тони вече бе свалил 30 кг и процентът мазнини в тялото му стана 22% при 32% в началото.

Повишеният обем на движение в колянната става повиши качеството на живот на Тони. Интересен факт, който той наблюдава е, че при трениране отокът му намалява. Продължаваме активната ни работа заедно, защото Тони желае да извоюва напълно здравето и свободата на тялото си.

Leave a Reply