По-силна, по-здрава и подобрила гръбначното си изкривяване тийнейджърка

Светла с подобрение на сколиоза изпълнява мъртва тяга
  • Гръбначните изкривявания са причинени от липса на ценни хранителни вещества.
  • Всеки подрастващ тийнейджър има нужда от здраве и самочувствие.

Като дойде при нас в SPIDER SPORT, Светла беше на 11 години и имаше сколиоза с 2 кривини –  15 градуса в лумбалния дял и 12 градуса в гръдния дял. Като повечето деца в това състояние, тя имаше изразен мускулен дисбаланс в мускулите на гърба, асиметрия в раменете, леко усукан таз, вътрешна ротация на бедрата и паднали сводове.

Гръбначните изкривявания са причинени от липса на ценни хранителни вещества

Активното тегло на Светла беше в нездравословен минимум, което компрометира растежа, намалява мускулния тонус и затруднява общото укрепване. През първата година наблягахме на асиметрични упражнения, коригиращи мускулния дисбаланс. Коригирахме кривината в гръдния дял и изправихме раменете. Изграждането на силен мускулен корсет на гърба и пояса подпомогна на растежа да протича правилно, както и да спре задълбочаването на кривината, което е често усложнение при деца с гръбначни изкривявания.

Втората година кривината в лумбалния дял намаля от 15 до 8 градуса. Хранейки се пълноценно, спазвайки принципите на Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно хранене, Светла редуцира мазнините си от 16% на 12% и покачи активното си тегло с 4 килограма.

Всеки подрастващ тийнейджър има нужда от здраве и самочувствие

Тренирането със свободни тежести по системата на SPIDER SPORT премоделира тялото, като се бори срещу състоянието на изкривяването и същевременно развива силовия потенциал на цялото тяло. За своите 13 години и 47 кг тегло, Светла постигна много и е по-здрава и по-силна.

  • Кляка с 40 кг в серии.
  • Вдига мъртва тяга с 60 кг щанга.
  • Набира се на лост.
  • Прави ренегатско гребане е с 18 кг.
  • Изпълнява странична преса с 10 кг.

По физическо възпитание в училище покрива всички нормативи с отличие и показва завидни атлетични качества.

Leave a Reply