Милко Георгиев при Люба Кулезич

Милко Георгиев при Люба Кулезич

16 thoughts on “Милко Георгиев при Люба Кулезич

 1. Страхотен, супер вдъхновяващ човек!

 2. Един път да не те прекъсват (много), Милко!

 3. Милко,
  според теб възможно ли е да се свалят телесни мазнини и да се качва мускулна маса едновременно? Според мен не, заради калоричния недостиг. Каква е твоята позиция?

 4. Руси,
  възможно е да се свалят мазнини и да се качва активни тегло едновременно и е чест факт в практиката ми. Това се случва при умерен калориен недостиг или при почти нулев такъв. Когато човек тренира тежко и се храни с достатъчно и качествен протеин, то тялото качва мускулна маса и сваля мазнини в същото време.

 5. Здрасти Милко! Патешката мас става ли за ВМ-хранене, както свинската?

 6. Милко здравей, дали ще се провеждат скоро в студиото ти лекции на теми (хранене, тренировки), тъй като минали път не успях да дойда и бих искала да ги посетя със сигурност!

 7. Кобра,
  патешката мас е идеална, да.

 8. Роси,
  всяка седмица има хранителна лекция в студио Плиска.

 9. Здравей, Милко!
  При прием на протеини 3 гр/кг, съобразено с ВМ-НВХ, излишния протеин преобразува ли се в глюкоза, натоварвайки черния дроб и бъбреците?
  Kогато се изчерпи енергийния запас на тялото (при кардио спортове като колоезденето), приетия от храната протеин започва ли да се превръща в глюкоза?

 10. Златин,
  ако имаш активно тегло 75 кг това са 225 гр протеин, които са 900 ккал. Щом ядеш толкова много протеин, то ти желаеш да качваш мускули. За да качваш мускули трябва да тренираш тежко и да ядеш около 3500 ккал на ден. 900/3500= 26% от калориите, което е точно дефиницията на ВМ-НВХ за протеина. При наличие на 60% мазнини в храната, протеинът ще е за градивни цели, особено, ако е пълноценен.

  Когато няма енергия идваща от храна, тогава тялото започва да черпи запаси от складирани мазнини и гликоген. Едва след много тежко изтощаване и изчерпване, започва да разгражда аминокиселини за енергия от протеини/тъкани и да прави глюкоза.

 11. Здравейте г-н Георгиев,

  пише Ви Ваш голям фен! Не знам дали е много добра идея да ви пиша тук с такива въпроси, но въпреки че съм изгледал всяко ваше участие, някое по няколко пъти, не мога да си отговоря на няколко въпроса, които ми пречат да се реша на ВМ – НВХ и начин на живот. Ето ги и въпросите:
  1. Умират ли напълно мастните клетки или само се свиват?
  2. Каква е разликата между ВМ – НВХ и диетата на Аткинс?
  3. След прилагане на ВМ – НВХ и постигнати резултати, при спиране и минаване на предишният режим на хранене има ли йо – йо ефект?

  Благодаря много предварително!
  С уважение: Иван Петров

 12. Иване,
  1. Мастните клетки се изпразват и остават.
  2. Само първата фаза на Аткинс е резонна и то при база 1600 ккал на ден. При Аткинс има излишни правила и грешни ограничения.
  3. Ако предишният режим води до напълняване – да. При ВМ-НВХ няма драстично намаляване на калориите и няма подтикване на тялото към следващо паническо трупане. Тоест, другите диети, които включват драстичен глад, тренират тялото да трупа все по-успешно и затова има йо-йо ефект при увеличаване на калориите.

 13. Здравей Милко,
  страхотен разговор както винаги.
  Може ли да попитам две неща?

  1) Какво е твоето мнение за прясното мляко като храна?

  2) Какво имаш предвид, че си личи по шията на човек дали е в добро състояние?

  Много ми стана интересно.

 14. Ивайло,
  1) Прясното мляко има много ниска хранителна стойност и затова за храна се смята само сиренето.
  2) Ако човек има мазна шия и/или двойна брадичка, то нещо е нарушено в обмяната му.

 15. Здравей, Милко. Моля обясни ми как да набавя 60 процента мазнини за деня.Това казва една пържола по голямата й част да е в мазнини ли? Друг въпрос ми е от яйцето можем ли да си набавим достатъчно количество мазнини? Прости невежеството ми. Хубав ден.

 16. Даниела,
  1/4 от пържолата да е сланина е достатъчно.
  Говорим за 60% мазнини от калориите. Мазнините дават 9 ккал на грам, а протеините и въглехидратите по 4 ккал. Още оттук се вижда, че мазнините и в малки количества дават повече енергия. Отделно, в червеното месо също има мазнини.
  Яйцето има 65% мазнини като калории.
  Разгледайте таблица с хранителни стойности и ще видите колко е лесно да се следва ВМ-НВХ.
  Също така елате на хранителна лекция или микро-семинар в SPIDER SPORT, за да научите и практични съвети.

Leave a Reply