18 thoughts on “Милко Георгиев при Гала – 10 мита за храненето (епизод 1)

 1. Това е най-хубавото предаване с Милко. Първо беше достатъчно дълго, за да се кажат повече неща. Иначе преди я има 5 мин, я няма. Второ нямаше кой да го прекъсва безсмислено. Иначе все разни “специалисти” не са съгласни с него, понеже световната медицина не го е одобрила :))
  Чакам с нетърпение пак да иде при Гала.

 2. След предаването разбрах, колко неправилно сме се хранили. Сага разбрах, защо сина ми трупа мазнини. Моето мнение е, че един средно интелигентен човек не би се опитал дори да те опровергае! Браво!

 3. Вегетарианците оцеляват. Организмите им използват частично растителния протеин, използват до някъде растителните мазнини.
  А дали живеят здравословно? Обикновено са бледи, флегматични.
  Колегата ми срещу мен е веган. Яде плодове само и някакъв хляб.
  Изглежда много зле.

 4. Поздравления, Милко!

  Радвам се, че разбрах за този сайт. Отвори ми очите за това как трябва да се храним правилно. Все едно бях на лекции по правилно хранене и си водех записки. Малко скъпо май ще идва правилното хранене…

 5. В месарски магазин, средната цена на месото е 4 лв/кг, което означава бекон, карантия, кости, глава и прочие.

  Неправилното винаги води до добавени задължения.
  Всичко, което е правилно си заслужава.

 6. Поздравления за разумните разяснения на това “мазно” хранене! Много ми хареса! Все още има твърде много хора, които като чуят свинско месо и веднага следват въпроси от рода на: “Луди ли сте, какво ще правите с толкова холестерол, на баща ми така му се повиши, с точно такава диета…”

 7. Много бих искал да се срещна с Ivaylo, за да види как изглежда един вегетарианец. Нито съм блед, нито флегматичен, нито изглеждам зле. Не ползвам месо от 10 години.

 8. Първо, важно е да се прави разлика от веган до вегетарианец. Вторите използват поне един от трите вида животински храни, като има такива, които ядат риба. За мен вегетарианец е неуточнено понятие, в смисъла на вид приемана храна.

 9. Здравей! Моля да ми препоръчаш конкретна марка сирене, защото в нашите магазини 90% е боклук и не знам какво да избера. Надявам се високо маслените сирена да не са толкова скъпи, но това не е много голям проблем ако си заслужава.

 10. Елби, ZoroV, по-отлежалите Дядо Либен.

 11. Милко в предаването казваш, че не е добре да се яде въглехидрат и протеин в едно хранене, което ме учудва. Защото профи билдърите постоянно комбинират протеини + въглехидрати в едно хранене(пилешко с ориз примерно). Какво ще кажеш по въпроса?

 12. Кобра,
  ще кажа, че бодибилдърите (които и да се те) нямат общо със здравето.

 13. @Милко, (първо ЧНГ) искам да те попитам относно хранителния режим на бодибилдърите. Понеже и аз съм се замислял, те комбинират местото с някакви уж бавни въглехидрати – картофи, кафяв орис, би ли казал, че ако ги заменят с животински мазнини ще оптимизират обмена на протеин и ще получат по-добри резултати?

  Друг въпрос, който имам е относно подаграта, понеже тя се причинява от яденето на прекомерно количество месо. Смяташ ли, че ако човек приема достатъчно голямо количество мазнини, така че да не се стига до преработването на месото в захар, рискът от подагра се намалява?

 14. Мартине,
  и двата ти абзаца съдържат правилни съждения.
  1) Енергията да идва от най-бавната и най-постоянна енергия – мазнините.
  2) Протеините ти да са до 3 гр / кг активно тегло.

 15. Приятно съм изненадана от Гала, здравомислеща е и не те прекъсваше. Наистина хубаво предаване се е получило. Браво, Милко!

 16. Милко,
  в такъв случай се оказва че пастетът и каймата са прекрасни. А как да ядем пастет? Без хляб ли?

 17. Божидар,
  да, без хляб. Той е само масов навик, чак поражда подобни въпроси.
  Пастетът е чудесна храна, както и русенското варено, но за съжаление в тях има соя, което ги превръща в лоша храна. За fast food стават, от време на време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Отговорете на ANTI-SPAM въпроса.

Кои от градовете са на север от Плевен?

 1.    Бургас
 2.    Видин
 3.    Русе
 4.    София