Милко Георгиев говори по БНТ за хранене с много мазнини

Милко Георгиев в Денят с Георги Любенов

Чудесно и много съдържателно предаване Денят с Георги Любенов на тема ВМ-НВХ. Водещият има чудесна енергия, умен е и приветлив. Успях да кажа много на брой и като важност неща.

9 thoughts on “Милко Георгиев говори по БНТ за хранене с много мазнини

 1. Здравейте, г-н Георгиев!

  И аз като Вас съм фен на ВМ-НВХ. Имам следния въпрос: Какво мислите за каймака на млякото (говорим за каймака от сварено високо-маслено, селско краве мляко) и удачно ли е да бъде включен в диетата? Изхождайки от това, че в него се съдържат висок процент животински мазнини, ми се струва, че е окей…

 2. Да, каймакът, за разлика от самото мляко, е ок.

 3. Здравейте, г-н Георгиев!
  Какво смятате за комбинацията от въглехидрати и мазнини без протеин? Примерно мед и масло с цел повишаване на енергията.
  Поздрави.

 4. Георги,
  масло и мед 1:1 е идеалният вариант за енергийно зареждане преди сериозно физическо натоварване.
  Смята се много лесно, защото 100 гр мед + 100 гр масло са 1000 ккал.
  Взима се 30 мин. преди началото.

  Внимание! Става дума за използване от време на време. Дръжте въглехидратите ниски по принцип. Подобно зареждане НЕ замества хранене.

 5. Здравейте, г-н Георгиев.
  Това е сигурно едно от най-забавните предавания, които съм гледал на тази тематика. Първо, че водещия определено не споделя вижданията, ами и леко шеговитите ви отговори на въпросите му.
  Няма нужда да казвам, че споделям в много голяма степен всичките ви аргументи. Искам да ви Благодаря, че има хора като вас, които отстояват мнението си въпреки напатките на общата маса.
  За много неща хората сме заблудени, но е вече личен избор дали ще останем такива.
  Всеки може най-малкото да опита този начин на живот и да види позитивите от добрата кондиция, спестяването на много време за приготвяне на храната, повишената физическа активност и добро здраве.
  Пожелавам ви много професионални успехи и нови клиенти.

 6. Здравейте, г-н Георгиев
  Практикувам същата диета, но почти винаги ми се налага да добавям допълнителна мазнина към храната, или ако съм нямал възможност през деня вечер си нарязвам необходимото количество сланина.
  Във видеото твърдите че яйцата и вратната пържола са съставени със точно толкова мазнини и протеини колкото изисква диетата. 65%мазнини и 35% протеин.
  Навсякъде където проверите в интернет съдържанието на 1 яице е да кажем 48% мазнини и 52% протеин. Същото се отнася и за вратната пържола. Визуално погледнато си личи че преобладава месо а не мазнина.
  Единствено свински гърди според мен се доближават до тези проценти. Нарязани на флейки се вижда ясно съотношението мазнини – протеини 2 към1.
  Ако може да обясните какви са тези яйца със 65% мазнини.

 7. Мартин,
  гледа се съотношението на калориите, а не на грамовете. Мазнините имат над два пъти повече калории на грам и оттам идва доминацията им.

 8. Здравейте.
  Моля за съвет относно начина ми на хранене.
  Имах високи- холестерол, кръвно,захар. След като се запознах с вашият начин на хранене,започнах да го спазвам и резултатите след месец и половина бяха прекрасни ,нищо от горе изброеното го нямаше вече всичко си беше в повече от прекрасни норми. Единственият ми проблем който се появи е пикочна киселина със стойности 485 при норма 420
  та въпросът ми е къде греша и какво да направя моля за съвет.
  Благодаря предварително.
  p.s Свалих 8-9 килограма и спортувам 4 пъти в седмицата умерено без прекалено натоварване ако това е важно.

 9. Иван,
  браво за резултатите! Дай още време на тялото да се подобри във всички показатели. Пий достатъчно вода, избягвай фруктоза.

Leave a Reply