Тежки тренировки и ВМ-НВХ хранителен режим за младежите по бокс

Българският национален отбор по бокс младежи на лагер в Нови Извор с Милко Георгиев

автор: Десислава Джерманска за Boec.BG

Строг режим, тежки тренировки и добри резултати в първия за годината лагер на младежкия национален отбор по бокс на България. Тимът се събра на 6-ти януари за първа за годината тренировка, след което отпътува за лагер в спортната база на Нови Извор.

„Малко беше празнично настроението в началото на лагера, но постепенно момчетата влязоха в ритъма и подобриха значително показателите си. Беше тежък лагер, но състезателите го приеха мъжки“, разказа пред Boec.BG селекционерът Борислав Бояджиев.

В продължение на три седмици той води подготовка за надеждните ни заедно със своя екип Младен Сталев и Пейчо Багдатов.

Този път тимът разчита и на услугите на кондиционен треньор в лицето на Милко Георгиев. Специалистът направи анализ поотделно на всеки състезател, след което изготви и индивидуални програми, свързани с килограмите на всеки и хранителните режими.

„Целта е националите да запазят мускулната сила и да горят мазнини, както и да подобрят нивото си на атлетизъм“, уточни Бояджиев.

Младежите ни по бокс вече работят с кондиционния треньор Милко Георгиев.
Лагерът в Нови извор е първата част от общофизическата подготовка на българския тим, чийто фокус е предстоящото Световно първенство за младежи в Полша през месец април.

Младежите ни по бокс вече работят с кондиционния треньор Милко Георгиев
Милко Георгиев и Борислав Бояджиев

„Засега информацията е, че на 99% първенството ще се проведе. Новият президент на АИБА бе на посещение там и уточнява мерките с организаторите“, посочи Бояджиев.

Световното първенство през 2020-та година бе отложено заради пандемията, като световната боксова централа реши да запази възрастовата група (родените през 2002 и 2003 г.). След него предстои и Европейско първенство, което ще е за родените през 2003 г. и 2004 г.

„На лагера сега взехме и четири момчета от юношеския тим, които да се аклиматизират към изискванията и стила, да свикнат от 6-минутни срещи на 9. Включиха се и в спарингите. Ще разчитаме на тях за Европейското“, разказва Бояджиев.

Втората част от подготовка ще продължи с международен лагер в Украйна. Отборът ще отпътува на 2-ри февруари и ще остане до 13-ти. Тренировките и спарингите ще бъде заедно с отборите на Украйна, Армения и Молдова. В състава на България попадат шестима боксьори: Ясен Радев (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (64 кг), Уилям Чолов (75 кг), Людмил Неделчев (81 кг) и Златин Илчев (+91).

Лагерът в Украйна се явява и подготовка на тима за първото състезание за годината – международен турнир в Будва, който стартира на 16-ти февруари. В него ще участват още силните селекции на Украйна, Русия, Узбекистан и Казахстан, както и други отбори.

„Това ще бъде първата ни проверка, с която да видим къде се намираме“, посочи селекционерът.

Друга проверка ще се яви и турнирът „Емил Жечев“.

Leave a Reply