Как Христо Тодоров свали 20 кг за 20 месеца

Христо Тодоров е на 33 години и работи в IT сферата, която професия предполага занижена физическа активност. Януари 2021 той вижда 102 кг на кантара и осъзнава, че това е прекалено много, въпреки високия си 190 см ръст. След профилактични медицински изследвания разбира, че има омазняване на черния дроб, което е често срещано при хора с наднормено тегло и консумиращи вредни храни. Христо се изправя пред избора между това да бъде превзет от здравословни проблеми още млад или

Да поеме отговорност и да тръгне по пътя на здравето и дълголетието

Христо решава да сложи край на безразборното ядене и започва да следи качеството и да намалява количеството храна, което приема. Това дава известен резултат, но облог с приятел го подтиква да потърси професионална помощ и да постигне по-бързо сваляне на излишните килограми. Така той намира SPIDER SPORT и решава да използва системите ни за трениране и хранене.

Христо започна тренировки с мен и при първоначалното измерване калиперът ни показа 27% мазнини, при общо тегло на тялото 100 кг. Това много високо съдържание на мазнини в тялото наложи спазване на доста рестриктивен калориен дефицит. На база активното му тегло, активността му в ежедневието и целите му изчислих 1750 ккал дневни калории. За да бъде здравословно намаляването на килограмите и максимално бързо свалянето на мазнини, той започна да спазва стриктно принципите на Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене (ВМ-НВХ).

Резултатите дойдоха бързо, защото Христо водеше точна отчетност на храната си

чрез мобилно приложение. В комбинация с правилни тренировки по системата на SPIDER SPORT, той успя да намали мазнините от 27% на 24% още през първия месец. Това го мотивира още повече да продължи по разумния път на здравето.

Преди да започне тренировки в SPIDER SPORT Христо е правил опити да увеличи активността си като тича в парка, но предвид многото излишни килограми мазнини, това само е довело до болки в коленете. Очаквано, физическата му култура и кондиция бяха на много ниско ниво, въпреки че за известно време бе ходил на конвенционален фитнес. Започнах работа с

Запишете се за пробна безплатна тренировка в SPIDER SPORT на телефон 0876100041

Първоначална физиологична оценка

и установих:

 • сериозна липса на мобилност в раменете и глезените;
 • слаба мобилизация и стабилност на пояса и таза;
 • мускулни дисбаланси по цялото тяло;
 • голяма разлика в силата на горна и долна част на тялото.  

През първите няколко месеца наблегнахме предимно на заучаване техниката за правилно изпълнение на движенията от първите две нива по системата Milko-Do, която използваме в SPIDER SPORT. Включихме и необходимите за Христо допълнителни упражнения за мобилност (разтягания) на по-скъсените мускули. Напредваха както заучаването на техниката, така и силата му, и оттам нарастваше общата производителност на Христо, което му помагаше да продължава все по-бързо и ефективно да намалява процента мазнини и да запазва активното си тегло.

Ето напредъкът в силата на някои от основните движенията

 • Клек – от 20 до 65 кг
 • Странична преса – от 15 до 25 кг
 • Мъртва тяга – от 55 до 110 кг
 • Скрипец – от 45 до 75 кг
 • Напади – от 25 до 50 кг
 • Лежанка на Милко – от 10 кг до 20 кг
 • Военна преса – от 20 до 40 кг

Средно Level 2 по системата Milko-DoОт началото на трансформацията си до момента Христо е свалил 20 кг мазнини и в момента той тежи 81 кг и има 12% подкожни мазнини. Това показва как решителността му и правилният подход на SPIDER SPORT водят до голяма и трайна промяна в навиците и тялото. И всичко това е постигнато без загуба на активно тегло – витална тъкан от мускули и вътрешни органи.

В комбинация със силата и издръжливостта, които е развил, той е много по-пълноценен в хобитата си – планинските преходи със семейството и карането на пистов мотор. Христо споделя, че това, което му е помогнало да бъде постоянен в тренировките и храненето, е изграждането на правилни навици и създаването на здравословна рутина. Занапред неговите цели са да покачи активно тегло до достигане на оптималното за неговия ръст, както и да покрие поне 3-то ниво от системата Milko-Do, по която тренира в SPIDER SPORT.

Запишете се за пробна безплатна тренировка в SPIDER SPORT на телефон 0876100041Leave a Reply