От болки при ходене до клек със 120 кг

Ангел СтояновАлександър Врабчев получава дискова херния през 2007 година. По лекарско предписание прекратява всякакво физическо усилие. С течение на времето мускулите му отслабват, дават все по-малко стабилност на ставите и гръбначния стълб. Поеманата от костната му система тежест започва да нараства от натрупване на излишно тегло при липсата на енергоразход. Алекс стига до състояние, в което ходене пеша над 10 минути предизвиква силни болки в гърба и той трябва да седне. През април 2012 решава да използва услугата личен треньор на SPIDER SPORT. Тогава кантарът показва 118 килограма, а калиперът 24% мазнини. След хранителната лекция проведена му от Милко Георгиев, Алекс сменя начина си на хранене към ВМ-НВХ. Тренировките започнаха внимателно и с леко натоварване поради дисковата херния и слабите възможности на организма му. След третия месец болките в гърба намаляха, а след шестия изчезнаха. Това ни позволи да започнем по-сериозно увеличаване на тежестите. Алекс се мотивира още повече от резултатите и тренировките станаха постоянна част от седмичния му график.

Резултатите на Алекс за една година

Желанието на Алекс да сподели с повече хора ценността на личните треньори от SPIDER SPORT се изрази в спонсорство на SPIDER GAMES 2012, 2013 и SPIDER SPORT OPEN DOORS 2012, чрез компанията му AVAIR.

Добрите резултати се дължат и на сериозността, с която Алекс тренира и на факта, че за една година не е пропуснал нито една тренировка. Продължаваме тренировките с цел все по-големи резултати с излишните мазнини, силата и издръжливостта.

2 thoughts on “От болки при ходене до клек със 120 кг

  1. Това е голям напредък! От една година имам дискова херния със засегнат ишиасен нерв. В резултат мускулите на левия ми крак се ‘смалиха’ за седмица и оттогава не са се възстановили напълно. Поради болките в кръста, които често се връщат, не тренирам нищо – само ходене и плуване по малко, както и ежедневен кратък комплекс от леки упражнения. Много бих искала да тренирам под ръководството на вещ треньор, така, че постепенно да заздравя мускулите си, но не съм от София, а от Варна. Какво бихте ме посъветвали?

  2. Десислава,
    единственият вариант е да идваш до София в SPIDER SPORT на няколко седмици и да учиш движения, които да са полезни за теб и да работят срещу проблема ти. През другото време да ги изпълняваш сама. Може да се правят и междинни видео проверки на техническото ти изпълнение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Отговорете на ANTI-SPAM въпроса.

Кои от градовете са на север от Плевен?

  1.    Русе
  2.    Видин
  3.    София
  4.    Бургас