От болки при ходене до клек със 120 кг

Алекс Врабчев кляка със 120 кг в серия
  • Заради атрофия на мускулите ходи 10 минути и получава силни болки в гърба.
  • След третия месец тренировки болките в гърба чувствително намаляха, а след шестия изчезнаха.
  • В сериозна форма след една година тренировки.

Александър Врабчев получава дискова херния през 2007 година. По лекарско предписание прекратява всякакво физическо усилие и с течение на времето мускулите му отслабват, като спират да дават стабилност на ставите и гръбначния стълб. Поеманата от костната му система тежест започва да нараства от натрупване на излишно тегло при липсата на енергоразход. Алекс стига до състояние, в което

Заради атрофия на мускулите ходи 10 минути и получава силни болки в гърба

и трябва да седне. През април 2012 решава да използва услугата личен треньор на SPIDER SPORT. Тогава кантарът показва 118 килограма, а калиперът 24% мазнини. След хранителната лекция проведена му от Милко Георгиев, Алекс сменя начина си на хранене към ВМ-НВХ. Тренировките започнаха внимателно и с леко натоварване поради дисковата херния и слабите възможности на организма му.

След третия месец тренировки болките в гърба чувствително намаляха, а след шестия изчезнаха

Това ни позволи да започнем по-сериозно увеличаване на тежестите. Алекс се мотивира още повече от резултатите и тренировките станаха постоянна част от седмичния му график.

В сериозна форма след една година тренировки

Добрите резултати се дължат и на сериозността, с която Алекс тренира и на факта, че за една година не е пропуснал нито една тренировка. Продължаваме тренировките с цел все по-големи резултати с излишните мазнини, силата и издръжливостта.

Желанието на Алекс да сподели с повече хора ценността на личните треньори от SPIDER SPORT се изрази в спонсорство на SPIDER GAMES 2012, 2013 и SPIDER SPORT OPEN DOORS 2012, чрез компанията му AVAIR.

2 thoughts on “От болки при ходене до клек със 120 кг

  1. Това е голям напредък! От една година имам дискова херния със засегнат ишиасен нерв. В резултат мускулите на левия ми крак се ‘смалиха’ за седмица и оттогава не са се възстановили напълно. Поради болките в кръста, които често се връщат, не тренирам нищо – само ходене и плуване по малко, както и ежедневен кратък комплекс от леки упражнения. Много бих искала да тренирам под ръководството на вещ треньор, така, че постепенно да заздравя мускулите си, но не съм от София, а от Варна. Какво бихте ме посъветвали?

  2. Десислава,
    единственият вариант е да идваш до София в SPIDER SPORT на няколко седмици и да учиш движения, които да са полезни за теб и да работят срещу проблема ти. През другото време да ги изпълняваш сама. Може да се правят и междинни видео проверки на техническото ти изпълнение.

Leave a Reply