Здраве и дълголетиеЗдравословно храненеКондиционно трениранеПълна промянаРезултатиРехабилитацияСваляне на мазнини

От болки при ходене до клек със 120 кг

Ангел СтояновАлександър Врабчев получава дискова херния през 2007 година. По лекарско предписание прекратява всякакво физическо усилие. С течение на времето мускулите му отслабват, дават все по-малко стабилност на ставите и гръбначния стълб. Поеманата от костната му система тежест започва да нараства от натрупване на излишно тегло при липсата на енергоразход. Алекс стига до състояние, в което ходене пеша над 10 минути предизвиква силни болки в гърба и той трябва да седне. През април 2012 решава да използва услугата личен треньор на SPIDER SPORT. Тогава кантарът показва 118 килограма, а калиперът 24% мазнини. След хранителната лекция проведена му от Милко Георгиев, Алекс сменя начина си на хранене към ВМ-НВХ. Тренировките започнаха внимателно и с леко натоварване поради дисковата херния и слабите възможности на организма му. След третия месец болките в гърба намаляха, а след шестия изчезнаха. Това ни позволи да започнем по-сериозно увеличаване на тежестите. Алекс се мотивира още повече от резултатите и тренировките станаха постоянна част от седмичния му график.

Резултатите на Алекс за една година

Желанието на Алекс да сподели с повече хора ценността на личните треньори от SPIDER SPORT се изрази в спонсорство на SPIDER GAMES 2012, 2013 и SPIDER SPORT OPEN DOORS 2012, чрез компанията му AVAIR.

Добрите резултати се дължат и на сериозността, с която Алекс тренира и на факта, че за една година не е пропуснал нито една тренировка. Продължаваме тренировките с цел все по-големи резултати с излишните мазнини, силата и издръжливостта.

2 thoughts on “От болки при ходене до клек със 120 кг

  1. Това е голям напредък! От една година имам дискова херния със засегнат ишиасен нерв. В резултат мускулите на левия ми крак се ‘смалиха’ за седмица и оттогава не са се възстановили напълно. Поради болките в кръста, които често се връщат, не тренирам нищо – само ходене и плуване по малко, както и ежедневен кратък комплекс от леки упражнения. Много бих искала да тренирам под ръководството на вещ треньор, така, че постепенно да заздравя мускулите си, но не съм от София, а от Варна. Какво бихте ме посъветвали?

  2. Десислава,
    единственият вариант е да идваш до София в SPIDER SPORT на няколко седмици и да учиш движения, които да са полезни за теб и да работят срещу проблема ти. През другото време да ги изпълняваш сама. Може да се правят и междинни видео проверки на техническото ти изпълнение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Отговорете на ANTI-SPAM въпроса.

Кои от градовете са на север от Плевен?

  1.    София
  2.    Бургас
  3.    Видин
  4.    Русе