Личният треньор: един от най-важните хора в живота ми

Таня тренира в SPIDER SPORT от 2008 г, вече 6-та година. Когато започна тренировките си, тя тежеше 68 кг, като от тях 19 кг бяха мазнини, отговарящи на 28% от общото й тегло. Имаше проблеми с коленете, болки и слабост в краката. Всичко това се взима под внимание от треньорите в SPIDER SPORT и първо я запознах с основните движения и правилната техника на изпълнение.

Започнахме с леки тежести:

Таня започна да спазва стриктно Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно хранене  и още следващия месец мазнините ѝ намаляха до 25%, като продължиха да падат с всеки изминал месец. Същото упорство и постоянство тя проявява и в тренирането, което доведе до вдигане на тежестите на упражненията, по-добра координация и устойчивост в изпълнението им. Болките в коленете ѝ изчезнаха.

В момента Таня е 60 кг – 8 килограма по-малко; активното й тегло е здравословно 50 кг, а мазнините й са намалели с 9 кг на 16. Сега Таня прави серии:

  • клек с 50 кг
  • скрипец с 47 кг
  • странична преса с 15 кг
  • ренегатско гребане с 22.5 кг
  • напади с 55 кг

Ето какво казва Таня:

„Треньорът ми е един от най-важните хора в живота ми.

Тренировките са много важна част от ежедневието ми, до скоро тренирах 3 пъти седмично. Общо през седмицата в 5 от дните спортувам под различна форма, но определено мога да кажа, че тренировки в SPIDER SPORT са най-важни за увеличаване на силовата издръжливост и за моделирането на физиката на тялото ми като цяло. Това се усеща и при другите физически натоварвания, на които се подлагам. Аз обикновено съм най-силната в групата, често и измежду мъжете.

Харесва ми да съм силна. Това ми дава усещането за физическа свобода, както и че мога да контролирам тялото и ума си, когато той се оказва по-слабият.

Благодаря за усилията! SPIDER SPORT наистина правят много за мен!”

Leave a Reply