Първо за България международно участие по Гиревой спорт

Юри Атанасов на състезание по Гиревой спорт в Хърватска
  • Пионер на Гиревой спорт в България.
  • Кондиционна подготовка за Гиревой спорт.
  • Първо участие на България в международно състезание.

Юри Атанасов е един от първите фитнес треньори в България, който още през 2003 г. прояви интерес към академията на SPIDER SPORT. Във времето на тотална доминация на машините, той започна тренировки под мое ръководство, изцяло със свободни тежести. През годините измина собствен път на развитие и намери собствена форма за преподаване на физическа култура. От 2008 Юри отново работи в близко сътрудничество със SPIDER SPORT. В студиото си преподава бойни изкуства и физическа култура, извършва източни масажи.

Пионер на Гиревой спорт в България

В края на 2009 Юри бе първият в България, който се захвана с оригиналния руски Гиревой спорт (гиря означава пудовка) и вече е сертифициран по системата на WKC (World Kettlebell Club). Това е спорт, при който се цели идеална техника при движение на пудовката и голяма силова издръжливост с цел да се направят максимален брой повторения за единица време.

Кондиционна подготовка за Гиревой спорт

Във всеки спорт е необходимо да се прилага целенасочена кондиционна подготовка. Същината на Гиревой спорт е свързана със сила и издръжливост, но дори тук една пълноценна кондиционна подготовка ще подобри постигнатите резултати. Юри е много грамотен треньор и знае какво е нужно за постигане на високи цели. Работата ни в екип винаги е давала страхотни резултати.

Юри Атанасов и Милко Георгиев на състезание по Гиревой спорт в Хърватска

Първо участие на България в международно състезание

Юри реши да участва в международното състезание в Хърватска Biathlon Competition Bjelovar Open 2011. След първите 4 месеца подготовка, той реши да включи и мен в подготовката си. След прецизен анализ на натоварването и фино оптимизиране на движенията постигнахме висока енергийна ефективност. Към това добавихме и подобрената стратегия в дозиране на натоварването, което даде още повече повторения за единица време.

За 2 месеца резултатите на Юри се удвоиха. По този начин, само след 6 месеца подготовка, България получи достойно представяне на първото си международно участие по Гиревой спорт. На форума участваха още отбори и представители на Ирландия, Португалия, Германия, Словения, Сърбия и Хърватска.

Развитието на Гиревой спорт в България тепърва предстои. Посещението ни в Хърватска, запознаването с отборите от другите страни ни зареди с още енергия и действаме!

Leave a Reply