От ниска двигателна култура и висок процент мазнини до здраво и силно тяло

Красимира изпълнява напади със 70 кг

Представяме ви историята на Краси с нейните собствени думи.

  • Време е да променя кардинално отношението си към храната.
  • 15% мазнини и 15 кг по-малко.
  • Огромен скок в кондицията.

Дойдох в SPIDER SPORT през Януари 2010 година с желанието да започна да тренирам сериозно. С високо-мазнинното хранене бях запозната от доста по-отдавна и го бях прилагала със спорадичен успех, но при първото ми мерене на мазнини калиперът закова 28% – всичките натрупани благодарение на навика ми да опустошавам всичко сладко, до което се добера. Когато преодолях първоначалния шок от голямото число, си казах

Време е да променя кардинално отношението си към храната

В противен случай нещата ще се влошат и след време ще е много трудно да въздействам на щетите по себе си. Започнах стриктно ВМ-НВХ и тренировки 2 пъти седмично при моя личен треньор.

КрасиСлед първия месец бях свалила 2% мазнини – за някои хора това може би изглежда малък успех, но всъщност е доста добро постижение. Започнах да чета и да се интересувам по-сериозно от Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене и постепенно започнах да усещам разликата между сегашния и предишния ми начин на хранене много ясно. В първата половин година имах един или два провала в спазването на храненето и дори само след един ден прекаляване с „любими“ въглехидрати виждах ефекта моментално – задържане на вода, отпадналост, никакво желание за спортуване.

До някъде това още повече ме убеди, че съм на прав път и с течение на времето до толкова свикнах с този тип хранене, че в момента ми се струва незаменимо. Сигурна съм, че не съм направила грешка, като зачеркнах от менюто си картофите, хляба, ориза, шоколадите, тортите и всякакви други подобни „храни“.

15% мазнини и 15 кг по-малко

В момента мазнините ми са 15% – тоест 13% разлика от началното положение, и съм с 15 килограма по-малко. Тренирам общо три или четири пъти седмично, като два от тях са в SPIDER SPORT.

Огромен скок в кондицията

Когато започнах трeнировките в SPIDER SPORT, не можех да клекна правилно, не можех да издържа повече от 2 секунди планк – общо взето двигателната ми култура беше много ниска. В момента правя напади със 70 кг, клекове с 60 кг, ренегадско гребане с 22.5 кг, суингове с 24 кг. Треньорът ми знае кога да ме насърчи да опитам повече и винаги ми се получава.

Ренегадско гребанеИмала съм периоди и с по 4 тренировки седмично в SPIDER SPORT, редувайки две кардио и две за силова издръжливост със свободни тежести. Кардио тренировките са спринтове или суингове за време.

В момента правим Стамини и обръщаме специално внимание на напади и клекове. Всеки път правя някое от тези две движения по 10 серии и като допълнения по 7 серии от няколко други основни движения – мъртва тяга, странична преса, ренегатско гребане, Milko push-pull, full contact twist, суинг, български клек, good-morning, странични наклони.

Нямам илюзии относно постиженията си – винаги ще има по-добри от мен. Важното е да съм здрава и във форма, да имам сравнително висока двигателна култура и да мога да съм активна физически, така че да избягвам травми от невежество, незнание или обездвижване. Щастлива съм, че промених отношението си към храната и спорта и това ми е достатъчно!

Leave a Reply