Кондиционно трениране

Кондиционираме състезател по бразилско джиу-джитсу на световно ниво

С Милко и Мария на семинара Last call

Християн Христов

Представям ви Денис, който подобрява спортните си резултати в бойните изкуства с помощта на SPIDER SPORT.

За пръв път Денис посещава студиото ни на Дните на отворените врати през декември 2012 г, където се запознава със системата на трениране и принципите на Високо-Мазнинно – Ниско-Въглехидратно Хранене, създадени и въведени в България от Милко Георгиев.

Денис спортува активно бразилско джиу-джитсу и в момента се подготвя за европейско първенство в Португалия и световно в САЩ. Той е неколкократен национален шампион по таекуондо и бразилско джиу-джитсу, медалист от турнири по кикбокс. На световното първенство по бразилско джиу-джитсу, което се проведе от 15-20 април 2014 г. в Абу Даби, печели 5-то място.

В 12-те кондиционни тренировки, които проведохме в студиото на SPIDER SPORT, успяхме да повлияем силовата издръжливост, баланса и мобилността на Денис в положителна посока. Движенията със смяна на посоката намериха директно приложение в основния му спорт, а тези с дълга кинетична верига подобриха баланса на земя.

Денис и основният му треньор Християн

Благодарение на добрата му двигателна култура, процесът вървеше гладко – Денис повишаваше силата си след всяка тренировка, запазвайки перфектна техника. Към основните движения, добавихме корективни за подобряване на мобилността.

В момента Денис провежда тренировъчен лагер по джиу-джитсу в Бразилия.

На лагер в Бразилия

Той ни пише често и споделя впечатленията си от местните практики в тренирането и храненето. Тази седмица получихме супер новина:

На 23-ти декември Денис е поканен да се бори в Сао Пауло на турнира BJJ Stars Invitational. Ето какво сподели с Мария и Милко и самият той:

„Тази покана е супер! Това е много рядко срещана възможност за състезатели на моето ниво. По голямата част от черните колани не са участвали никога на подобен тип турнири. А аз съм още в началото.“ Денис е на 23 години, като елитът в този спорт е над 25 годишни, клонящи към 30. Добрата кондиционна подготовка му помага да надвие и технически по-напреднали от него състезатели. На турнира печели второ място.

Денис: 2-ро място на турнира в Бразилия

През януари бразилският му треньор и ментор Габриел Марангони посещава Денис в България и държи да направи няколко тренировки в студиата за кондиционна подготовка на SPIDER SPORT. Впечатлен от прецизността на системата за трениране и професионализма и знанията на треньорите, Габриел е категоричен, че такава физическа подготовка е ключова за развитието и успехите на състезателите по джиу-джитсу. Габриел Марангони е първа степен черен колан по джиу-джитсу, 3-кратен световен шампион, 11 пъти национален шампион, 1-во място на ADCC Trials 2015г и 3-то място на европейското 2015г.

Екипът на SPIDER SPORT желае на Денис успех и ще продължи да му дава най-добрата кондиционна подготовка за още по-големи победи!

Екипът на SPIDER SPORT му желае успех и много победи!

Чуйте за кондиционирането на Денис при нас и от самия него:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Отговорете на ANTI-SPAM въпроса.

Кои от градовете са на север от Плевен?

  1.    Видин
  2.    Бургас
  3.    Русе
  4.    София