Две атлетки над 30 на олимпиадата в Токио кондиционирани от SPIDER SPORT

Кондиционната подготовка на Шуе Чен пот ръководството на Милко Георгиев

Тази година китайката Шуе Чен (на 32 г.) и българката Линда Зечири (на 34 г.) ще са на олимпиадата в Токио, благодарение и на работата си със SPIDER SPORT. Шуе е с операция на активното си рамо, а Линда е с операция на активното си коляно. Това са от типа на любимите ми случаи, защото изискват висш пилотаж в професията ми.

Да работиш с жива легенда на плажния волейбол

Работата ми в Китай с националните им отбори по плажен волейбол се възнагради с олимпийска квота за Шуе Чен и съотборничката ѝ Шиншин. Шуе е най-титлуваната и все още активна състезателка на Китай в плажния волейбол:

  • Бронзова медалистка от олимпиадата Пекин 2008.
  • Световна шампионка през 2013 в Полша.
  • Бронзова медалистка от световното първенство в Рим през 2011.
  • Шампионка на Азия през 2021 в Тайланд.
  • Шампионка на Азия през 2011 в Гуанджоу, Китай.
  • Шампионка на Азия през 2006 в Доха, Катар.

В Китай работех с мъжките им отбори, които са изградени основно от състезатели от Шанхай, които тренирах още през 2016 година.

По лично желание на легендата в плажния волейбол Шуе Чен, станах и неин личен кондиционен треньор. Тя има специален статут и може да си позволи тази привилегия, в търсене на оптимална подготовка. Шуе е перфектният професионалист и атлет. Важна при работата ни беше рехабилитацията на активното ѝ рамо, което е оперирано след скъсване на мускул.

Правилни рехабилитация и кондициониране за спортно дълголетие

Линда Зечири и кондиционният ѝ треньор Милко Георгиев

Линда Зечири е на 34 години и тренира Бадминтон от 22 години. През 2007 година, след тежка контузия и операция на коляното, отписана от лекарите за професионален спорт, тя дойде при мен с надежда да я върна на корта. Аз започнах възстановяването ѝ, като от самото начало, макар на път да изпадне от Топ 100, имах амбицията да я върна в световния спорт и да ѝ осигуря кондиция, която да ѝ донесе по-големи успехи от тези, които е имала преди контузията си.

Март 2011 – Линда е 26-та в света

През Март 2011 Линда достигна 26-то място в световната ранглиста. Имайки предвид, че това е национален спорт, практикуван от стотици милиони хора в Китай, Малайзия и други азиатски страни, това постижение е огромен успех.

Участие в Рио 2016

През 2016 година, 10 години след като започна активна рехабилитация и кондициониране с Милко Георгиев, Линда Зечири взе участие в Олимпийските игри в Рио.

Участие в Токио 2020

През 2021 година, 15 години по-късно, Линда взе участие в Олимпийските игри в Токио.

Повече подробности за работата ми с Линда Зечири може да прочетете в статията Възстановяване след тежка контузия.

Leave a Reply